Botë

SHBA godet Iranin me sanksione të reja

SHBA godet Iranin me sanksione të reja

Departamenti amerikan i Thesarit ka njoftuar për vënie të sanksioneve të reja kundër kompanisë gjigante të naftës në Iran, Ndërmarrjen e Industrisë Petrokimike, në kuadër të masave për t’i bërë presion Teheranit, që të negociojë një marrëveshje të re, që kufizon zhvillimin e raketave bërthamore dhe ato balistike.

Sanksionet e reja, të bëra të ditura më 7 qershor godasin kompaninë kryesore të naftës dhe 39 bashkëpunëtorë të huaj.