Botë

Gazetarët australianë mund të burgosen për posedim informatash sekrete

 

Gazetarët australianë mund të përballen me burg për posedimin e informatave të klasifikuara, kanë thënë të enjten autoritetet dhe ligjvënësit, teksa policia dukej se po e zgjeronte fushëveprimin e hetimeve, pas bastisjeve mbi dy medie në këtë shtet.

Policia ka bastisur zyret kryesore të transmetuesit publik ABC, në Sydney të mërkuren, një ditë pasi që e kishin bastisur shtëpinë e një redaktori të “Neës Corp”. Bastisjet, për të cilat policia ka thënë se nuk kanë lidhje njëra me tjetrën, kanë nxitur ankesa për sulme mbi lirinë e shtypit.