Botë

Hunt e quan “vetëvrasje politike” Brexitin pa marrëveshje

Hunt e quan “vetëvrasje politike” Brexitin pa marrëveshje
 

Sekretari i Jashtëm britanik, Jeremy Hunt, ka thënë të martën se Britania e Madhe do të kryente “vetëvrasje politike” po që se do ta ndiqte shtegun e Brexitit pa marrëveshje, duke u bërë kështu figura më e lartë shtetërore me gjasa për ta zënë vendin e kryeministres, Theresa May, që e hedhë poshtë një opsion të tillë.

Vlerësimi i Huntit e vë atë përballë shumicës së kandidatëve të tjerë për postin e shefit të Qeverisë, përfshirë kryekandidatin dhe pararendësin e tij në ministrinë e Jashtme, Boris Johnson, i cili ka thënë se Britania duhet të shkëpus rrugët me Bashkimin Evropian me apo pa marrëveshje deri në fund të tetorit, ka raportuar “Reuters”, transmeton “Koha Ditore”.