Një dramë e harruar e luftës në Bosnje, kur u rrëmbye presidenti Alija Izetbegoviq

Një dramë e harruar e luftës në Bosnje, kur u rrëmbye presidenti Alija Izetbegoviq

14 May 2019 09:27

Ishte një kapitull dramatik, pak i njohur, i luftës në Bosnje në vitet 1990: rrëmbimi e presidentit Alija Izetbegoviq.

Rolin vendimtar në lirimin e tij e luajti një oficer i ushtrisë irlandeze, Colm Doyle, i cili ishte mbajtur vetë para tytës së armës.

Doyle, i cili udhëhoqi misionin evropian të monitorimit në Bosnje dhe Hercegovinë, rrëfeu për krizën në një intervistë të realizuar nga Gordana Knezheviq e Shërbimit të Ballkanit të Radios Evropa e Lirë.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme