Botë

Erdogan: Votimet e reja në Stamboll, hap drejt fuqizimit të demokracisë

Erdogan: Votimet e reja në Stamboll, hap drejt fuqizimit të demokracisë

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan, ka thënë të martën se zgjedhjet e marsit në Stamboll ishin dëmtuar nga “korrupsioni i organizuar” dhe veprimet e kundërligjshme ndërsa pretendoi se vendimi për mbajtjen e votimeve të reja në këtë qytet përbën hap të rëndësishëm drejt fuqizimit të demokracisë.

Në fjalimin para ligjvënësve të partisë së tij (AKP) në parlament, Erdogan qortoi njerëzit e rrafshit të biznesit që e kritikuan vendimin e Komisionit Zgjedhor për mbajtjen e rivotimit më 23 qershor, duke thënë se ata “duhet të dinë ku e kanë vendin”, raporton “Reuters”, transmeton “Koha Ditore”.