Botë

Agjentet e suksesshme të luftës

Agjentet e suksesshme të luftës
 

Sa e sa kohë para se lëvizja “#MeToo” të fillonte të përhapej anembanë botës, gratë kishin nisur të luanin rol të rëndësishëm në ushtri në krejt globin, prej Shteteve të Bashkuara të Amerikës deri në Kurdistanin irakian. 

Andaj nuk është për habi se letërsia e luftës më në fund po e zë hapin e fundit, duke u shtrirë përtej tregimeve të burrave trima e të fuqishëm dhe duke sjellë hollësi edhe nga përvojat e grave në luftë, shkruan sot Koha Ditore.