Botë

“Deutsche Bank” pjesë e skemës së pastrimit të parave ruse, rrezikon “kolapsin”

“Deutsche Bank” pjesë e skemës së pastrimit të parave ruse, rrezikon “kolapsin”

Banka kryesore e Gjermanisë Deutsche Bank përballet me gjoba, veprime ligjore e madje deri në hetimin e stafit të lartë drejtues, për shkak të rolit të saj në skemën ruse të pastrimit të parave prej rreth 20 miliardë dollarësh, shkruan Guardian, duke iu referuar një raporti të brendshëm konfidencial.

Banka pranon se ekziston një rrezik i madh që autoritetet rregullatore në SHBA dhe Britaninë e Madhe të ndërmarrin “veprime të qenësishme disiplinore” kundër saj. Ajo pranon gjithashtu se skandali ka dëmtuar “markën globale” të saj, e me shumë gjasë do të shkaktojë “ndrydhje të klientelës”, humbjen e besimit tek investitorët dhe një rënie të vlerës së saj në bursa.