Botë

Konfirmohet fitorja e Benjamin Netanyahut në Izrael

Foto: AFP
 

Komisioni Zgjedhor në Izrael ka konfirmuar se pas numërimit të të gjitha votave nga zgjedhjet e përgjithshme të mbajtura më 9 prill, partia Likud e kryeministrit Benjamin Netanyahu ka fituar më së shumti ulëse në parlament.

Në bazë të një marrëveshje koalicioni, partia Likud dhe aleatët e saj do të kenë një shumicë prej 65 votash në parlamentin me 120 vende të Izraelit.