Botë

Turqia dënon vendimin e Francës dhe Italisë për njohjen e gjenocidit ndaj armenëve

Turqia dënon vendimin e Francës dhe Italisë për njohjen e gjenocidit ndaj armenëve
 

Turqia ka dënuar fuqishëm vendimin e Francës dhe Italisë për njohjen si gjenocid të vrasjes masive dhe dëbimin e deri në 1.5 milion armenëve, në fillim të shekullit 20-të.

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron më 10 prill nënshkroi vendimin i cili e shpall 24 prillin si ditë të përkujtimit të gjenocidit ndaj armenëve.