Botë

Rusia miraton projektligjin që mund ta vë Internetin në kontroll të Qeverisë

Rusia miraton projektligjin që mund ta vë Internetin në kontroll të Qeverisë

Ligjvënësit rusë mbështetën të enjten kontrollet më të serta të Internetit në vend me qëllim të mbrojtjes nga ndërhyrjet e jashtme, duke e kaluar me shumicë votash në Parlament draftligjin që kritikët e cilësojnë si mjet për thellimin e kontrollimit të Qeverisë mbi Internetin dhe përdorimin e tij për shtypjen e disidencës.

Duke e shpërfillur pakënaqësinë e politikanëve opozitarë dhe të aktivistëve të të drejtave të njeriut, Dhoma e Ulët e Parlamentit rus e kaloi në lexim të dytë versionin kryesisht të pandryshuar të ligjit, i cili synon ngufatjen e “sovranitetit” të Internetit në Rusi, ka raportuar “Reuters”, transmeton “Koha Ditore”.