Botë

Franca do të hetojë rolin e vetë në gjenocidin në Ruandë

Foto: Reuters
 

Presidenti francez, Emmanuel Macron, ka caktuar disa hulumtues që të kryejnë një hetim dyvjeçar mbi rolin e ushtrisë së Francës në gjenocidin e Ruandës që ende është burim i tensioneve mes Parisit dhe Kigalit 25 vjet pas.

Komisioni prej 9 anëtarësh do të ketë qasje në arkivat presidenciale, diplomatike, ushtarake dhe të inteligjencës, ka thënë të premten presidenca franceze, pasi Macroni takoi anëtarë të një asociacioni që mbështet të mbijetuarit e gjenocidit.