Botë

Miqësia e re ndërmjet Greqisë e Maqedonisë Veriore fuqizon NATO-n

 

Pse u bë kaq e madhe puna e emrit? Në Evropën Jugore, emri mund të fuqizojë aleancën më të madhe në botë.

Prej se Maqedonia ishte formuar si shtet më 1991, Greqia ka kundërshtuar emrin e saj për shkak se një provincën në veri të saj quhet Maqedoni, transmeton “Koha Ditore”. Dhe prej atëherë, Greqia ka bllokuar kërkesën e Maqedonisë për anëtarësim në NATO, shkruan në analizën e tij gazetari i PBS-së pas vizitës së delegacionit të lartë grek në Shkup për të vazhduar bashkëpunimin ekonomik ndërmjet dy shteteve që kapërcyen bllokadën më të madhe politike ndërmjet tyre sherri i kontestimit të emrit.