Botë

Zhbogar i kundërpërgjigjet ambasadorit të Rusisë në BE për Maqedoninë e Veriut

Foto: Reuters
 

Ambasadori i Rusisë në Bashkimin Evropian, Vlladimir Çizov tha se anëtarësimi i Maqedonisë së Veriut në NATO do ta destabilizojë rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe BE-në.

Sipas tij, ndryshimi i emrit të Maqedonisë është bërë në mënyrë jo kushtetuese dhe në kundërshtim me rezultatet e referendumit të 30 shtatorit.