Botë

SHBA përballet me kritika për vendimin ndaj Rrafshnaltës së Golanit

SHBA përballet me kritika për vendimin ndaj Rrafshnaltës së Golanit
 

Shtetet e Bashkuara u përballën me kritika në një takim të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, për shkak të vendimit të presidentit amerikan, Donald Trump, për të njohur sovranitetin e Izraelit mbi Rrafshnaltën e Golanit.

Departamenti për Punë të Jashtme i Bashkimit Evropian tha se ka qenë "qëndrim unanim" i të 28 vendeve anëtare të BE-së për të respektuar rezolutën e OKB-së, e cila e identifikon Rrafshnaltën e Golanit si territor të pushtuar dhe kundërshton aneksimin e tokës me forcë.