Botë

Myslimanët francezë padisin Facebookun e Youtuben për pamjet e transmetuara nga sulmet në Zelandën e Re

Myslimanët francezë padisin Facebookun e Youtuben për pamjet e transmetuara nga sulmet në Zelandën e Re
 

Një grup që përfaqëson myslimanët francezë ka paditur Facebookun dhe YouTuben, për lejimin e transmetimit të pamjeve nga sulmet në Christchurch në platformat e tyre, ani pse këto kompani kanë thënë se e kanë pasur të pamundur të ndërprejnë transmetimet.

Sulmet e 15 marsit në dy xhami në Zelandën e Re, ku mbetën të vrarë 50 persona, u transmetuan drejtpërdrejt në Facebook dhe video u kopjua dhe u shpërnda edhe në të gjitha rrjetet e tjera sociale, transmeton kp.