Botë

Sipas Kurzit, propozimet e Macronit për Europën janë utopike

Sipas Kurzit, propozimet e Macronit për Europën janë utopike
 

Vjenë, 12 mars – Kancelari austriak, Sebastian Kurz i cilësoi sot si utopike projektet e fundit të Emmanuel Macron për Europën, kryesisht atë të idesë së një page minimale europiane, pasi i doli në mbështetje kundër propozimeve gjermane.

”Ka një sërë çështjesh që ne i kundërshtojmë (idetë e Macronit) dhe për këtë arsye jemi të kënaqur nga idetë e paraqitura nga Partia Kristiandemokrate (CDU) e kancelares gjermane, Angela Merkel pasi biem dakord në tërësi’’, tha kancelari konservator austriak për radion publike gjermane.