Botë

Djaloshit të artë të Kanadasë po i zbehet shkëlqimi

Djaloshit të artë të Kanadasë po i zbehet shkëlqimi

Ishte 28 shkurti i vitit 1984 dhe kryeqyteti kanadez ishte mbërthyer nga shtrëngata e dëborës. Kryeministri Elliott Trudeau doli prej rezidencës zyrtare në Otavë, dhe bëri një copë udhë nëpër dëborë për të menduar rreth të ardhmes së tij politike.

Qeveria e tij e kishte mbijetuar referendumin e pavarësisë në Kebek, por punët kishin marrë të mbrapshtën. Anketimet tregonin gjithashtu se lëmshit s’po i gjendej fija, transmeton “Koha Ditore”. Pas pesëmbëdhjetë vjetësh në krye të vendit, kishte ardhur koha që të largohej.