Botë

Jep dorëheqje ministrja kryesore e Qeverisë Trudeau në Kanada

Një prej ministreve kryesore të kryeministrit kanadez, Justin Trudeau, ka dhënë dorëheqje me arsyetimin se ka humbur besimin në qeverinë lidhur me akuzat për korrupsion.

Kryetarja e bordit të thesarit shtetëror, Jane Philpott, ka thënë se për dorëheqjen e saj, është bazuar në përgjegjësitë etike dhe obligimet kushtetuese, transmeton KTV. Philpott bëhet figura e dytë e fuqishme e Ministrisë që jep dorëheqje shkaku i aferave korruptive me një kompani ndërtimore që besohet ta ketë ndihmuar financiarisht Libinë.