Botë

Kashmiri, çështja që çoi Pakistanin dhe Indinë në përleshje

Kashmiri, çështja që çoi Pakistanin dhe Indinë në përleshje

Burimi i problemit që më parë shkaktoi tri luftëra mes dy fuqive të mëdha të Azisë, Pakistanit dhe Indisë, është rajoni i Kashmirit.

Kashmiri si një problem serioz mes Indisë dhe Pakistanit, bazohet në tërheqjen e Britanisë së Madhe nga rajoni para 72 vitesh.