Botë

Veljanovski i shpëton paraburgimit, Kuvendi nuk i heq imunitetin

Veljanovski i shpëton paraburgimit, Kuvendi nuk i heq imunitetin
Foto: AFP/Ish-kryetari i Maqedonisë së Veriut, Trajko Veljanovski.

Kuvendi i Maqedonisë së Veriut nuk ka arritur t’i heqë imunitetin, deputetit të VMRO-DPMNE-së, Trajko Veljanovski, për të cilin gjykata penale e Shkupit ka kërkuar masën e paraburgimit lidhur me ngjarjet e dhunshme në Kuvend, më 27 prill 2017.

Seanca është mbajtur të dielën në orën 21.30, por para mesnatës ajo është ndërprerë nga Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi për shkak të tensioneve të ngritura mes deputetëve të shumicës parlamentare dhe opozitës, e cila kundërshtoi pikën e rendit të ditës meqë për të njëjtën nuk kishte mendim nga komiteti për çështje të mandateve dhe imunitetit.