Botë

Merkel rikujton rënien e “Perdes së hekurt” para takimit me kryeministrat e “Grupit të Vishegradit”

Merkel rikujton rënien e “Perdes së hekurt” para takimit me kryeministrat e “Grupit të Vishegradit”

Kancelarja gjermane Angela Merkel do të bisedojë në Bratisllavë me kryeministrat e Sllovakisë, Polonisë, Çekisë dhe Hungarisë për të shënuar 30 vjetorin e rënien së “Perdes së Hekurt”.

Qeveria gjermane tha para takimit se ndryshimi politik në këto vende ka ndihmuar procesin e ribashkimit të Gjermanisë.