Botë

Kufiri irlandez konsiderohet problematik në rast të Brexitit pa pakt

 

Përfaqësuesi i Bashkimit Evropian në negociatat për Brexit, Michel Barnier ka thënë se nëse Britania largohet nga BE-ja pa pakt, ai sërish dëshiron të mënjanojë një kufi të ashpër në mes të Republikës së Irlandës dhe Irlandës Veriore.

Barnier ka thënë në një konferencë të mërkurën se BE-së do t’i duhet të mbrojë konsumatorët dhe bizneset përmes kontrolleve të mallrave britanike nëse Brexiti përfundon pa marrëveshje me 29 mars.