Botë

Trump mund të shpallë gjendjen e jashtëzakonshme për emigrantët

Trump mund të shpallë gjendjen e jashtëzakonshme për emigrantët

Mediat amerikane raportojnë se Shtëpia e Bardhë mund të shpallë gjendjen e jashtëzakonshme për emigrantët, për të përdorur fondin e fatkeqësive natyrore për të ndërtuar murin në kufi me Meksikën. Në këtë mënyrë nuk do të duhej miratimi i kongresit amerikan.

Shtëpia e Bardhë po hedh bazat për të shpallur gjendjen e jashtëzakonshme që do i lejonte Presidentit amerikan Donald Trump të anashkalojë kongresin dhe të financojë murin me Meksikën, duke i dhënë fund “shutdaun”. Sipas Uashington Post, që citon burime anonime, administrata synon të marrë fondet e papërdorura të ushtrisë.