Botë

Një tjetër anije e SHBA-së stacionohet në Detin e Zi për shkak të rritjes së tensioneve Ukrainë-Rusi

Një tjetër anije e SHBA-së stacionohet në Detin e Zi për shkak të rritjes së tensioneve Ukrainë-Rusi

Një anije tjetër nga Flota e SHBA-së, “USS Fort McHenry” ka hyrë këtë fundjavë në Detin e Zi, aty ku tensionet shpërthyen pasi tre anije të Ukrainës u goditën nga marina ruse me pretendimin se kishin shkelur ujërat territoriale ruse në fund të nëntorit dhe ekuipazhi i tyre u arrestua.

“Ardhja e “USS Fort McHenry” riafirmon vendosmërinë tonë kolektive ndaj sigurisë në Detin e Zi dhe rrit marrëdhëniet tona të forta me aleatët dhe partnerët tanë të NATO-s në rajon”, tha Lisa M. Franchetti, komandante e 6-të e Flotës.