Qytetarët e Serbisë më së shumti i besojnë Putinit

Qytetarët e Serbisë më së shumti i besojnë Putinit

03 January 2019 11:05

Presidenti i Rusisë Vladimir Putin është lideri botëror në të cilin kanë më së shumti besim qytetarët e Serbisë, transmeton Koha.net.

Kështu thonë rezultatet e anketës të gazetës së Beogradit "politika" dhe të agjencisë Faktor Plus.

Pas Putinit, i cili ka marrë 57 për qind të votave, janë presidenti i Kinës Xi Jingping më 36 %, kancelarja gjermane Angela Merkel me 30 % dhe presidenti i SHBA-së Donald Trump me 23 % rë votave.

Në pyetjen se ç’rrugë duhet të ndjekë Serbia, 36 për qind e të pyeturve kanë thënë se duhet bashkëpunuar me Perëndimin e Lindjen, 30 % duhet shkuar drejt BE-së, 21 % me Rusinë ndërsa 10 për qind kanë thënë se duhet mbështetur në forcat e veta.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme