Botë

SHBA-ja dhe Izraeli largohen nga UNESCO-ja

SHBA-ja dhe Izraeli largohen nga UNESCO-ja

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Izraeli zyrtarisht kanë dalë nga agjencia edukative, shkencore dhe kulturore e OKB-së në orët e mesnatës, proces ky që ka nisur më shumë se një vit më parë si pasojë e brengave se organizata nxit paragjykime anti-Izrael.

Tërheqja është më shumë procedurale, megjithatë mund të llogaritet si goditje për UNESCO-n, organizatë e bashkë-themeluar nga SHBA-ja pas Luftës së Dytë Botërore për të ushqyer paqen, raporton AP.