Botë

11 rrenat më absurde të gazetarit të “Der Spiegelit”

11 rrenat më absurde të gazetarit të “Der Spiegelit”
Foto: Twitter @welt
 

Në marsin e vitit 2017, revista gjermane “Der Spiegel” botoi një shkrim me titullin “Në një qytet të vogël”. Raportohej nga Fergus Falls, qytezë në Minnesota, që supozohej se ishte tipike për nga fryma e sojit të votuesve që e bën Donald Trumpin president të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Shkrimi ishte shkruar nga redaktori i “Der Spiegelit”, Claas Relotius, i cili supozohej se kishte kaluar një muaj për të raportuar nga kjo qytezë.

Dy banorë të Fergus Fallsit, Michelle Anderson dhe Jake Krohn, e lexojnë shkrimin një javë pas botimit – kanë deklaruar ata në një shkrim të publikuar online pas shpërthimit të skandalit, ka shkruar gazeta “Koha Ditore” në numrin e djeshëm.