Botë

Trump: Pakistani nuk ka bërë “as edhe një gjë për ne”

Trump: Pakistani nuk ka bërë “as edhe një gjë për ne”
Foto: Reuters
 

Presidenti amerikan, Donald Trump ka akuzuar Pakistanin se nuk ka bërë asgjë për Shtetet e Bashkuara dhe ka mbrojtur vendimin e administratës së tij për të pezulluar miliona dollarë që i janë dhënë Islamabadit si ndihmë ushtarake.

Trump ka tërhequr pothuajse 800 milionë dollarë në ndihma ushtarake ndaj Pakistanit, duke thënë se ky shtet nuk ka bërë mjaftueshëm në eliminimin e zonave të sigurta për talibanët afganë dhe për rrjetin Haqqani brenda kufijve të tij.