Botë

BE-ja heq nga “agjenda” ndërtimin e kampeve të refugjatëve

BE-ja heq nga “agjenda” ndërtimin e kampeve të refugjatëve
Foto: Reuters

Presidenti i Komisionit Evropian, Jean-Claude Juncker, ka thënë të premten se Bashkimi Evropian nuk e ka më në “agjendë” ndërtimin e kampeve për emigrantët në shtetet e Afrikës Veriore, prej nga po vijnë një pjesë e mirë e refugjatëve që viteve të fundit ia kanë mësyrë shteteve të Evropës, transmeton koha.net.

“Kjo më nuk është në agjendë dhe asnjëherë nuk është dashur të ishte”, ka deklaruar Juncker gjatë një konference për media që ka mbajtur pas takimit me kryeministrin tunizian, Youssef Chahed.