Botë

NATO në Poloni, misioni më i madh që prej Afganistanit

 

Mediat britanike e përshkruajnë si misionin më të madh që prej Afganistanit. Trupa ushtarake nga Mbretëria e Bashkuar, Amerika dhe Rumania kanë mbërritur në Poloni si pjesë e përgjigjes së NATO-s ndaj tensioneve në rritje në rajon mes Moskës dhe anëtarëve të Aleancës së Atlantikut Verior.

Prania e tyre duhet të shërbejë si garanci më shumë për aleatët e NATO-s që i druhen fqinjit të vet të madh. 150 pjesëtarë të njësive Light Dragoons i janë bashkuar 100 trupave rumune dhe 1.100 ushtarëve amerikanë, të cilët kanë nivelin më të madh të përfaqësimit në këtë forcë, transmeton tch.