Betimi për Drejtësi

Hasani: Komisioni i Venecias rekomandoi të kundërtën e asaj çfarë kërkoi pushteti për Vetting

 

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani, ka thënë se Opinioni i Komisionit të Venecias për Vettingun ka rekomanduar të kundërtën e asaj çfarë ka kërkuar pushteti.

Hasani thotë se ajo çfarë ka rekomanduar Opinioni i Venecias është përdorimi ose shterja e të gjitha mundësive për veprim brenda infrastrukturës ekzistuese kushtetuese dhe ligjore. Ka thënë se do ndihej keq nëse dikush do i bënte kaq shumë vërejtje në dokument.