Auto

Pavarësisht aleancës, Nissani bën plane të zhvillimit ndaras nga Renaulti

Foto: Kei Higuchi
 

Prodhuesi japonez i automjeteve, Nissan, po zhvillon plane të rritjes në fusha si softueri dhe automjetet elektrike të pavarura nga prodhuesi francez Renault, teksa të dyja kompanitë e automjeteve janë duke punuar për të finalizuar kushtet e një aleance të kufizuar, raportoi të dielën Reuters.

Prodhuesi i tretë më i madh i automjeteve në Japoni për nga shitjet po kërkon partner jashtë industrisë së automobilave për të zhvilluar softuer që lidh automjetet me shërbimet e bazuara në cloud, kanë njoftuar dy persona të përfshirë në diskutime, pa dhënë detaje mbi kandidatët.