Auto

Viti 2022, vit i Teslas - fitimi më i madh që nga ekzistenca e kompanisë

 

Prodhuesi amerikan i veturave elektrike, Tesla, ka njoftuar se e mbylli vitin 2022 me fitimin më të lartë që nga ekzistenca, pavarësisht inflacionit të lartë, ngadalësimit ekonomik dhe vështirësive të furnizimit.

Fitimi neto i kompanisë së Elon Muskut u dyfishua më shumë se vitin e kaluar, duke u rritur në 12.6 miliardë dollarë, sipas raportit, shkruan Bloomberg.