Auto

Rënie e kërkesës e frikë nga konkurrenca, Tesla ul dukshëm çmimet në SHBA e Evropë

 

Kompania e veturave elektrike, Tesla, ka uluar çmimet e veturave të saj në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Evropë deri në një të pestën pasi po përballet me rënie të kërkesës dhe rritje të konkurrencës, shkruan The Guardian.

Prodhuesi amerikan i veturave rriti shitjet për 40 për qind gjatë vitit 2022 në 1.3 milionë, duke e bërë atë prodhuesin më të madh në botë të veturave elektrike me bateri të pastra, përpara BYD-it të Kinës. Megjithatë, investitorët kanë filluar të shqetësohen se rritja e shitjeve do të kufizohet nga ngadalësimet ekonomike në disa nga tregjet kryesore të saj.