Auto

Ëndrra turke: Prodhuesi i veturave synon të rivalizojë gjigantët botëror

 

Gurcan Karakas, drejtor i prodhuesit të parë të veturave turke Togg, foli për qëllimet ambicioze të kësaj kompanie automjetet e së cilës do të fillojnë të shiten vitin e ardhshëm, shkruan DailySabah.

Prodhimi masiv i modelit të Togg, një SUV elektrik, filloi muajin e kaluar dhe duhet të përfundojë në tremujorin e parë të vitit 2023. Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, ka thënë më herët se vendi po i afrohet përmbushjes së një ëndrre të gjatë kombëtare, që është sipas tij, të kesh një markë veturash vendase. Karakas theksoi se bëhet fjalë për një automjet të avancuar teknologjikisht, çmimi i të cilit do të bëhet i ditur në shkurt të vitit të ardhshëm.