Auto

Nëse jeni me grip, nuk duhet të vozisni veturën

 

Kur jeni të ftohur ose keni grip, lodhja, mungesa e përqendrimit dhe perceptimi jo i duhur kufizojnë aftësinë për të drejtuar veturën. Edhe simptomat e hershme mund të jenë të rrezikshme, pra simptomat e ftohjes shkaktojnë reagime që mund të kenë efekt negativ në trafik.

Për shembull, kur sytë ju lotojnë, ju mbyllni sytë instinktivisht për rreth një sekondë. Kjo do të thotë që jeni “të verbër” duke vozitur përafërsisht 14 metra me 50 km/h ose 30 metra me 100 km/h.