Auto

Tata Motors lanson veturën elektrike më të përballueshme ekonomikisht

 

Tata Motors e Indisë të mërkurën lansoi një model elektrik të “hatchbackut” të saj të njohur Tiago me një çmim fillestar prej 10.370 dollarë, duke e bërë atë automjetin elektrik më të përballueshëm në vend, shkruan Reuters.

Tata është i vetmi prodhues i automjeteve që aktualisht po ndërton automjete elektrike në Indi dhe Tiago EV pritet të vazhdojë udhëheqjen e saj në tregun e veturave elektrike të vendit, edhe nëse shumica e këtij suksesi është për shkak të subvencioneve qeveritare.