Auto

GM po investon 760 milionë dollarë për prodhimin e veturave elektrike

Foto: AP
 

General Motors po investon 760 milionë dollarë në fabrikën e saj “Toledo Propulsion Systems”, e cila ndërton transmisione për automjetet me gaz, në mënyrë që të mund të prodhojë njësi lëvizëse elektrike edhe për automjetet elektrike.

Njësitë lëvizëse do të përdoren në kamionët elektrikë GM, tha prodhuesi i automjeteve, duke përfshirë GMC Hummer EV, i cili aktualisht është në prodhim, dhe Chevrolet Silverado EV dhe GMC Sierra EV të ardhshëm.