Auto

Fordi do të prodhojë automjete me burime të rinovueshme të energjisë

 

Kompania për prodhimin e automjeteve, Ford, të mërkurën ka konfirmuar se çdo automjet që prodhon në fabrikën në Michigan të Shteteve të Bashkuara do të montohet duke përdorur burime diellore dhe të tjera të rinovueshme të energjisë deri në vitin 2025, shkruan Reuters.

Prodhuesi amerikan synon të ulë emetimet me këtë strategji.