Auto

Stellantis kalon Teslan për shitjen e veturave elektrike në Evropë

 

Stellantis e përfundoi gjysmën e parë të vitit 2022 në vendin e dytë për sa i përket shitjeve të veturave elektrike në Evropë, duke tejkaluar Teslan dhe duke mbetur pas Volkswagenit.

Në gjashtë muajt e parë të këtij viti, Stellantis shiti 105.413 vetura elektrike, duke kaluar bindshëm Teslan, e cila shiti 78.277. Grupi Volkswagen është ende në vendin e parë me 116.307 automjete të shitura. Problemi për Teslan ishin bllokimet në Kinë që ndikuan në prodhimin në këtë vend.