Auto

Toyota pritet të ketë rënie dyshifrore të fitimit

 

Kompania japoneze Toyota pritet të raportojë një rënie dyshifrore të fitimit në tremujorin prill-maj-qershor këtë javë, pasi mungesa e çipave dhe problemet e zinxhirit të furnizimit e detyruan prodhuesin kryesor të automjeteve në botë nga shitjet të ulë objektivat e prodhimit, shkruan Reuters.

Prodhuesi japonez i veturave uli objektivat e tij mujore të prodhimit tre herë gjatë tremujorit prill-qershor, duke rënë 10% prapa synimeve fillestare, për shkak të mungesës së çipave dhe ndikimit të bllokimeve të COVID-19 në Kinë.