Auto

Tesla shkeli rregullat evropiane me kamerat e vëzhgimit në automjete

 

Shoqata gjermane e konsumatorëve VZBV ngriti një padi kundër prodhuesit amerikan të veturave elektrike, Tesla, në Gjykatën Rajonale të Berlinit për shqetësimet në lidhje me mbrojtjen e të dhënave personale dhe pretendimet se blerja e një veture Tesla redukton emetimet, raporton agjencia franceze e lajmeve AFP.

Vetëm në vitin 2020, Tesla fitoi 1.6 miliardë dollarë nga shitja e të ashtuquajturave kupona emetimi - të drejta të emetimit që lejojnë prodhuesit e tjerë të tejkalojnë kufijtë që zbatohen për markën e tyre të automjeteve.