Auto

Toyota planifikon investim afro 1.8 miliardë euro në Indonezi

 

Prodhuesi japonez i veturave, Toyota, planifikon të investojë 27.1 trilionë rupiah (afro 1.8 miliardë euro) në Indonezi në pesë vitet e ardhshme për të prodhuar automjete elektrike (EV), ka thënë të mërkurën ministria e Ekonomisë e Indonezisë.

Vendi i Azisë Juglindore synon të bëhet një qendër globale për prodhimin dhe eksportimin e EV-ve përmes përpunimit të mineralit të nikelit për përdorim në bateritë e litiumit.