Auto

Fundi për Hyundai Veloster

 

Hyundai nuk do ta prodhojë më modelin Veloster pas 11 vitesh prodhim dhe vetëm katër vitesh nga lansimi i gjeneratës së dytë. Largimi i Velosterit i paraprin lajmit se edhe modeli Ioniq do të përfundonte prodhimin në korrik.

Hyundai aktualisht prodhon Veloster N sportiv, ndërsa tashmë ka braktisur versionin standard. Aktualisht ky model prodhohet në një nga fabrikat Ulsan 1, ku ndërtohet edhe modeli Kona. Me ardhjen e gjeneratës së ardhshme të Konas, në vitin 2023, largimi i Velosterit duhet të lirojë më shumë hapësirë ​​për prodhimin e një crossoveri më të suksesshëm.