Auto

Fordi tërheq 39 mijë vetura në SHBA pas raportimeve për zjarr në motor

Foto: AP
 

Kompania Ford Motor ka bërë të ditur se po tërheq 39.000 vetura SUV pas raportimeve për 16 zjarre dhe ka këshilluar pronarët që t'i parkojnë automjetet e tyre jashtë dhe larg objekteve të tjera, derisa të përfundojë riparimi.

Tërheqja, e cila mbulon disa automjete Ford Expedition dhe Lincoln Navigator të modelit të vitit 2021, u nxit pasi një zjarr ndizej në ndarjen e motorit ndërsa makina ishte e parkuar ose duke u drejtuar, bëri të ditur prodhuesi numër 2 i automjeteve amerikane, raporton Reuters.