Auto

Volkswageni planifikon prodhimin e 800 mijë veturave elektrike këtë vit

 

Prodhuesi i veturave, Volkswagen, po planifikon të prodhojë 800 mijë vetura tërësisht elektrike në mbarë botën në vitin 2022 dhe 1.3 milionë deri në vitin 2023, sipas shefes së shitjeve të kësaj kompanie, Hildegard Wortmann, shkruan Reuters të enjten.

Wortmann ka thënë se Volkswageni synon gjithashtu që ta bëjë prodhimin tërësisht elektrik deri në vitin 2030.