Auto

VW-ja shiti të gjitha veturat elektrike të planifikuara për këtë vit

 

Edhe pse jemi vetëm në fillim të muajit të pestë të vitit 2022, shefi i Volkswagenit, Herbert Dis, zbuloi se kompania praktikisht ka shitur të gjitha automjetet elektrike të planifikuara për këtë vit. Duke folur për Financial Times, kreu i gjigantit gjerman të veturave ka thënë se blerësit amerikanë dhe evropianë që porosisin sot automjete elektrike nuk do të marrin porosinë deri në vitin 2023.

Ky është lajm zhgënjyes për blerësit e mundshëm, por është një shifër inkurajuese për kompaninë duke pasur parasysh kërkesën e lartë për vetura elektrike.