Auto

Renaulti nga viti 2030 plotësisht elektrik

 

Më herët, Renaulti njoftoi se veturat plotësisht elektrike do të përbëjnë 90% të gamës së tyre deri në vitin 2030.

Por shefi ekzekutiv i kësaj kompanie, Luce de Mea, citohet të ketë thënë për gazetarët: "Renault do të jetë 100% elektrike në Evropë në vitin 2030", duke vendosur afatin e njëjtë si nga Ford, Peugeot dhe Fiat, ndër të tjera.