Auto

Zbulohet BMW i5 elektrike që do të jetë në shitje nga viti 2023

 

BMW i5 elektrike është zbuluar nga fotografët spiun të “AutoExpress” gjatë programit të tij të zhvillimit. Do të dalë në shitje në vitin 2023, së bashku me gjeneratën e ardhshme të Serisë 5, duke u bërë një rival i ri për Mercedes EQE të ardhshëm dhe Tesla Model S të përditësuar së fundmi.

BMW i5 do të ndajë të njëjtat baza modulare si Seria 5 me motor me djegie, por do të fuqizohet nga një version i përditësuar i motorit elektrik dhe i paketës së baterive që gjenden në iX3.