Auto

Një shoqatë e mjedisit akuzon industrinë gjermane të veturave

 

Një nga organizatat më të mëdha për mjedisin ka sulmuar industrinë gjermane të veturave. Deutsche Umwelthilfe (DUH) dëshiron që BMW-së dhe Mercedes-Benzit t’u ndalohet me ligj prodhimi i veturave me benzinë ​​dhe naftë, raporton revista HAK.

Shoqata paditi dy prodhuesit e veturave në gjykatat rajonale në Munih dhe Shtutgart. Me flotën e tyre që është veçanërisht e dëmshme për klimën, me SUV të shumtë, BMW-ja dhe Mercedes-Benzi po shkelin të drejtën themelore për mbrojtjen e klimës, thonë nga kjo shoqatë.